Traybake met Texaanse worst & geroosterde herfstgroenten
Het is zo’n gerecht dat naar herfst ruikt zodra het op de kamado staat: warme groenten, licht geroosterd, een kruidige kick van Paradise City rub en daarbovenop Texaanse worst met een krokant gegrild velletje. Deze traybake is simpel, smaakvol en past perfect bij een knus seizoen vol comfortfood.
Wij maakten ’m half direct, half indirect op de kamado — zodat de worstjes mooi kleuren en de groenten rustig kunnen garen. Maar ook in de oven kun je dit recept gewoon maken, al blijft de kamado-versie natuurlijk favoriet.
Ingrediënten
Kastanjecampignons
Wortel
Snacktomaatjes
Puntpaprika
Flower sprouts (boerenkoolspruitjes)
Rode ui
Paradise City rub – Rock ’n Rubs
Texaanse worst van Slagerij Spoelder
Zo maak je het
Verwarm je kamado tot ongeveer 150 graden, met één helft direct en één helft indirect.
Grill de Texaanse worstjes direct boven de kolen. Neem de tijd: zo krijgt het velletje een lekkere krokante bite en mooie grillstrepen. Draai de worstjes regelmatig om en haal ze van het rooster zodra ze gaar zijn.
Snijd ondertussen alle groenten.
- Wortel: kleine stukjes, dan garen ze gelijk mee
- Rode ui: wat grover
- Kastanjechampignons: steeltje eraf, in zessen
- Flower sprouts: droge kontjes verwijderen
- Tomaatjes: halveren (hoeft niet)
- Puntpaprika: zaadlijsten eruit, in grove stukken
Doe alles samen in een ovenschaal of traybake en meng goed. Bestrooi royaal met Paradise City rub en schep nog een keer om.
Schuif de traybake boven het indirecte gedeelte van je kamado en rooster ongeveer 40 minuten tot de groenten zacht en licht geroosterd zijn.
Snijd de gegrilde Texaanse worst in stukjes, verdeel over de traybake en warm nog even kort mee.
Serveer
Schep alles in een mooie schaal of kommetje. Deze traybake is heerlijk als hoofdgerecht met naanbrood of flatbread, maar ook perfect als bijgerecht tijdens een gezellige BBQ-avond.
Zin om hiermee aan de slag te gaan? In ons Experience Center in Amersfoort helpen we je graag verder of bekijk alles online in onze webshop. 🍂🔥