Over ons

Ongeveer 10 jaar geleden deed de eerste keramische BBQ zijn intrede in huis en in de jaren is dit bij ons uitgegroeid tot een echte lifestyle. Een manier van leven, waarin we bewust kiezen om er tijd voor te nemen om goed eten te maken en elke keer weer blijven ontdekken wat er mogelijk is in de wereld van buiten koken. Want inmiddels hebben we meerdere BBQ’s thuis en bijvoorbeeld ook een eigen Ooni. In alle seizoenen koken we buiten, gemiddeld zo’n 4 keer per week.

En natuurlijk pakken we het liefst uit voor avondjes met vrienden of familie en komen er dan mooie stukken vlees of vis op de tafel met schalen vol groentegerechten of zelfgebakken brood. Omdat we houden van de echte beleving zijn we ook altijd op zoek naar mooi servies, een bijzondere schaal of goede borrelplanken. 

Onze passie van buitenkoken wordt absoluut geëvenaard door onze liefde voor mooie wijnen. We zijn altijd bezig met de wereld van wijn, of het nu een tripje op zoek naar mooie champagnes is de omgeving van Reims is of een volle achterbak na een vakantie in Italië, wijn is altijd in ons ritme te vinden. En zeg nu zelf, welke drank is zo divers en zo mooi te combineren met eten als de wijn? Sinds een aantal jaar importeren we geregeld wijnen naar Nederland en we kiezen voor Smaken van Buiten de juweeltjes eruit die passen bij gerechten van de BBQ of andere vuurbron.

Waarom zijn we Smaken van Buiten gestart?

Door de jaren heen hebben we altijd overal en nergens de juiste producten vandaan gehaald, maar valt het ons op dat er geen ‘one-stop-shop’ is die bij onze manier van buitenkoken paste. Waar je expertise, kwaliteit en goed advies vindt als backyard BBQ’er en waar je ook servies en extra’s vindt om het af te maken. En ons wordt wel altijd gevraagd, waar we dan alles vandaan halen. “Hoe vinden jullie dit toch altijd?” is een vaak gestelde vraag. En aangezien het onze passie is, brengen we dit graag als nieuw concept op de markt!

Bij Smaken van Buiten komen alle elementen samen die passen bij de beste ‘outdoorchef’ beleving. Zodat jij, in jouw eigen tuin, net zo kan genieten van de wereld van buitenkoken als wij!

We zijn in 2022 gestart met Smaken van Buiten en zullen dit de komende periode uitbreiden. Omdat we kleinschalig starten, kan het zijn dat je nog zaken mist of tips voor ons hebt. Laat het ons dan zeker weten, dat horen we heel graag!

 

Zonnige groet,

Marc en Marijn Reinoud

Marc Reinoud

Als het op de BBQ kan, dan gaat het op de BBQ! Ik ben er altijd voor een onderdeel van onze maaltijd klaar te maken op een vuurbron. De onevenaarbare smaak die je hiermee krijgt, is het me absoluut waard om een paar minuten langer te wachten tot we eten. En met de huidige technische mogelijkheden hoeft dat ook al bijna niet meer, dus nog meer reden om buiten te koken! Met meer dan 10 jaar ervaring in het BBQ’en ben ik nog altijd niet uitgeleerd en blijf ik graag nieuwe technieken, methoden en tools uitproberen. Thuis zorg ik ervoor dat alles wat op de BBQ gaat er ook perfect vanaf komt, en hoe meer je het doet, hoe beter je dit op gevoel kan. Al zijn er ook gelukkig genoeg hulpmiddelen die daar een handje in helpen, want in een druk gezinsleven kan het wel eens voorkomen dat je focus op andere dingen ligt. Wel zie ik het buitenkoken als iets dat juist perfect bij gezinnen past. Het geeft gezelligheid, is iets dat je echt samen kan doen en je leert kinderen ook echt aandacht te geven aan wat ze eten. En dan daarna lekker samen aan tafel genieten van wat je samen hebt gemaakt. Heerlijk!

 

Wat mij betreft mogen we BBQ’en meer gaan zien als een way-of-life, in plaats van een manier om je vlees dicht te schroeien!

Marijn Reinoud

Ik ben creatief chef ‘in the kitchen and on the table’, oftewel ik zorg dat alles gesneden en voorbereid is als we samen buiten koken. Welke rub of saus past goed bij ons gerecht en is er een nieuwe combinatie te bedenken? Niets leuker dan blijven uitproberen.

Een goede voorbereiding is natuurlijk het halve werk! Dus ook bedenken welke bijgerechten goed passen of welke wijn de perfect combinatie is bij een gerecht, daar neem ik graag het voortouw in.

 

Omdat ik het belangrijk vind dat een gerecht waar je veel energie in stopt, er ook aantrekkelijk uit ziet, besteed ik ook graag aandacht in de presentatie. Dit resulteert in een liefde voor servies, mooie borrelplanken, goede waterglazen, maar ook een nogal uitgebreide selectie placemats. Natuurlijk kom ik tussendoor graag even bij de BBQ staan om even samen een wijntje te drinken terwijl het vlees, de vis of groente aan het garen is.

 

Voor Smaken van Buiten ben ik betrokken bij de selectie van ons assortiment, werk ik aan de marketing en hou ik graag contact met onze klanten.