Ingrediënten
- 1,5 kg spareribs
- 4 el sojasaus
- 3 el oestersaus
- 2 el honing
- 2 el bruine suiker
- 2 el rijstwijn
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 el gember, geraspt
- 2 el Vindaloo rub (Angus & Oink)
- Babi Pangang Saus:
- 250 ml ananassap
- 4 el sojasaus
- 3 el oestersaus
- 2 el honing
- 2 el bruine suiker
- 2 teentjes knoflook
- 1 el gember
- Maizena (met water)
- Honey Chili rub (Angus & Oink)
Benodigdheden:
BBQ/kamado, Dutch oven, rookhout, aluminiumfolie
Bereiding
Voorbereiding:
Meng in een kom de sojasaus, oestersaus, honing, bruine suiker, rijstwijn, knoflook, gember, de rub, gemalen peper en zout. Roer goed door tot de suiker is opgelost. Plaats de spareribs in een grote hersluitbare zak of een schaal en giet de marinade eroverheen. Laat de spareribs minimaal 4 uur marineren, bij voorkeur een hele nacht in de koelkast.
Roken:
Bereid je BBQ voor op indirecte hitte en verwarm deze tot ongeveer 120-130°C. Voeg rookhout toe aan de kolen voor extra smaak. Haal de spareribs uit de marinade en laat uitlekken. Plaats de spareribs op het rooster en rook 1-1,5 uur. Dit geeft de ribs een heerlijke rooksmaak.
Saus maken:
Terwijl de spareribs roken, kun je de babi pangang saus maken. Meng in een Dutch oven het ananassap, sojasaus, oestersaus, honing, bruine suiker, knoflook en gember. Breng het mengsel aan de kook op de BBQ of op een kookplaat. Voeg het maizena-water mengsel toe aan de saus en laat het al roerend indikken tot een mooie, dikke saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
Garen & serveren:
Zodra de spareribs goed gerookt zijn, haal je ze van de BBQ en plaats je ze in de Dutch oven met de babi pangang saus. Zorg ervoor dat de ribs goed bedekt zijn met de saus. Sluit de Dutch oven en plaats deze terug op de BBQ. Laat de spareribs ongeveer 1,5 tot 2 uur garen op indirecte hitte, tot ze mals zijn en het vlees gemakkelijk van het bot valt. Haal de spareribs uit de Dutch oven en laat ze even rusten. Snijd de spareribs in porties.
Serveer de spareribs met de ingedikte babi pangang saus eroverheen.